• Geen producten in je winkelmand.

Google Expert Cursus

internet-marketing-nederland-google-expert

75% van alle nieuwe klanten komt via Google. Dit is niet alleen de zoekmachine van Google, maar ook het adverteren via Google AdWords op grote Nederlandse sites.

Omdat Google zo dominant is in online marketing hebben we een speciale cursus gemaakt over Google. Leer hoe je als bedrijf veel verkeer kan krijgen van de zoekmachine. Leer hoe je Google AdWords en Google Analytics optimaal kan inzetten. Word een “GOOGLE EXPERT”.

Deze cursus is essentieel voor iedere zzp-er of marketeer. Er zijn veel online-marketingvacatures, ondanks de werkloosheid. Na het volgen van deze cursus kan je een erkend certificaat halen. Hiermee zet je een grote stap als je een baan zoekt in de online marketing.

U krijgt 12 maanden toegang tot het lesmateriaal en kunt binnen 12 maanden examen doen.

 

Het volledige programma:

Week 1

Google is voor online marketing het belangrijkste bedrijf ter wereld. In Nederland komen circa 3 van de 4 nieuwe klanten via Google. We hebben dan ook vele uren aan Google videotraining voor je beschikbaar gesteld.

Niet alle modules komen terug in het examen. We hebben een aantal minder belangrijke modules apart vermeld onder de rubriek ‘Google – bonus’. Hierover zullen geen vragen gesteld worden. Wel mag je deze modules bekijken voor je algemene kennis. In de laatste week van de lesstof zie je welke bonusmodules we voor je hebben. Nu eerst de modules waarover wel vragen in het examen terugkomen.

Laten we beginnen!

Snel Hoger in Google cursus
http://interplein.nl/course/snel-hoger-in-google/

Google Analytics cursus
http://interplein.nl/course/google-analytics/


Week 2

Google SEO (Search Engine Optimization) is misschien wel de belangrijkste module van de hele cursus. Door hoog in Google te staan krijgt een website veel gratis verkeer, dus veel gratis klanten en hopelijk meer omzet. Dit is de wens van iedere ondernemer. Maar dat is nu ook precies het probleem. Iedereen wil met mooie zoekwoorden op nummer één staan in Google. In de module SEO wordt uitgelegd hoe de zoekmachine werkt en welke van de honderden factoren waarop de ranking gebaseerd is belangrijk zijn. Google steekt veel tijd en geld in de ontwikkeling van een complexe zoekmachine. Het uitleggen daarvan is dan ook niet eenvoudig. Bovendien past Google dagelijks haar zoekmachine aan. Niemand weet precies hoe Google werkt. Grote, essentiële aanpassingen zijn echter wel bekend en krijgen ook vaak namen zoals Google Zebra, Google Panda en Google Penguin. Ga naar de dierentuin van Google en leer hoe je een hoge positie kan krijgen in de zoekmachine.

Deel 1 van het onderdeel Google SEO krijg je deze week. Deel 2 komt volgende week aan bod.

Google SEO uitgebreid
http://interplein.nl/course/google-seo-uitgebreid/

SEO: In 7 Stappen Je Marketingplan
http://interplein.nl/course/in-7-stappen-je-marketingplan-gereed/

In 7 stappen op nummer1 in Google
http://interplein.nl/course/in-7-stappen-op-nummer-1-in-google/


 Week 3

Dit is het tweede deel van het onderdeel Google SEO. Deze module bevat veel externe software tools. We geven een technische uitleg over de ‘achterkant’ (backend) van een website en hoe je met tags omgaat. Ook leer je over de belangrijke Panda update van Google. Daarnaast komen praktische zaken aan bod; zo vertellen we hoe je aan backlinks komt voor je website, hoe je de beschikbare tools goed kan gebruiken en wat de do’s en dont’s zijn op het gebied van SEO. Maar dat is nog niet alles.

Hieronder vind je de complete lijst van trainingsvideo’s om deze week te bekijken.

De Beste Google Ranking Tools cursus
http://interplein.nl/course/de-beste-google-ranking-tools/


Week 4

Pas nadat Google enkele jaren bestond, gingen ze nadenken over geld verdienen. Het resultaat is het Google AdWords systeem. Bedrijven bieden geld op zoekwoorden en hun advertenties worden dan getoond. Indien een zoeker klikt op een advertentie, betaalt dat bedrijf voor de geleverde bezoeker. Hoe? Bedrijven maken een account aan op Google AdWords. Hierin starten ze een advertentiecampagne. Inmiddels is Google AdWords erg complex geworden, bedrijven besteden dit daarom meer en meer uit. Deze module gaat vrij diep in op de mogelijkheden en de werking van Google AdWords.

Omdat er veel te vertellen is over het complexe AdWords, is de lesstof verdeeld over twee weken. Volgende week behandelen we hiervan het tweede deel.

Google AdWords cursus
http://interplein.nl/course/google-adwords/


Week 5

Deze week behandelen we het tweede deel van de lesstof over Google AdWords.

Extensies verrijken je advertentie en laten deze er veel aantrekkelijker uitzien! Je kan nu leren hoe jij ook deze extensies kan krijgen. Je leert bovendien meer over optimalisatie en conversie en hoe je een vertrekkende bezoeker kan verleiden alsnog een aankoop te doen.

Verder behandelen we Google Shopping, leer je hoe je jouw concurrenten kan bespioneren en geven we gouden tips om nóg meer uit je AdWords campagnes te halen.

Dat is slechts een greep uit het totaalpakket aan lessen, dat hieronder beschreven staat.

Google AdWords cursus
http://interplein.nl/course/google-adwords/


Week 6 – Examenweek

Je hebt nu alle trainingen ontvangen. Neem gerust de tijd om deze video’s op je gemak te bekijken. Je hebt geleerd hoe je jouw eigen bedrijf of een ander bedrijf beter op de kaart kan zetten met behulp van de zoekmachinegigant Google.

Het is nu tijd voor het examen. Dit online examen bestaat uit 30 multiplechoicevragen. Indien je hiervan 21 of meer vragen goed hebt, ben je geslaagd.

Het examen kan door jou worden gestart via de volgende link:

Google Expert toets
http://academy.imnl.nl/google-expert-toets-2sasxz3cx0-vbvbe3/