• Geen producten in je winkelmand.

Social Media Expert Cursus

internet-marketing-nederland-online-social-media-expert
Steeds meer bedrijven realiseren zich dat ze niet meer zonder social media kunnen. In Amerika komt momenteel 25% van de nieuwe klanten via social media. In Nederland is dat de helft, en dit aantal stijgt snel.

De voornaamste redenen waarom bedrijven niet op social media zitten zijn:

  1. Geen kennis
  2. Geen tijd

De kennis is inderdaad een groot probleem. De meeste managers en marketeers moeten zich flink laten bijscholen, of ze nemen iemand aan die deze kennis in huis heeft. Dit laatste lost meteen het tweede probleem op. Ja, het kost wel tijd, wil je via social media klanten werven, marketinginformatie verzamelen enzovoort.

Deze (bijscholings)cursus is interessant voor managers (zzp-ers), marketeers en vooral voor mensen die de baan van de toekomst zoeken: “social media expert”

Leer in een aantal weken alles over social media.

U krijgt 12 maanden toegang tot het lesmateriaal en kunt binnen 12 maanden examen doen.

Het volledige programma


Week 1

Social media is niet weg te denken bij online marketing. Steeds meer bedrijven ontdekken dat ze hun servicegraad met social media kunnen vergroten. Ze kunnen ook aan nieuwe klanten komen via social media. Marketeers kunnen door concurrenten te volgen veel te weten komen. Leer in deze modules wat de toegevoegde waarde van social media is voor een bedrijf.

Laten we beginnen!

Social Media voor Beginners
http://interplein.nl/course/social-media-voor-beginners-en-senioren/

Social media strategie
http://interplein.nl/course/social-media-strategie/


Week 2

We zullen nu verder ingaan op enkele van de meest gebruikte platformen. Omdat er veel is om te vertellen over deze platformen, worden de lessen verspreid over meerdere weken.

In deze week behandelen we WordPress en de social media reuzen Twitter en LinkedIn.

Volgende week volgt een extra lange trainingsvideo over Facebook; het populairste social media netwerk.

WordPress strategie
http://interplein.nl/course/social-media-strategie/

Twitter strategie
http://interplein.nl/course/social-media-strategie/

Twitter cursus
http://interplein.nl/course/twitter


Week 3

Deze week krijg je een extra lange trainingsvideo te zien over Facebook. Facebook is veruit het meest gebruikte en meest geliefde social media platform ter wereld. Deze video geeft uitleg over de verschillen tussen een persoonlijk profiel en een pagina, en toont welke content je kan delen. Daarnaast vertellen we over EdgeRank; hoe bepaalt Facebook welke content aan wie getoond wordt en hoe kan je hier zelf invloed op uitoefenen? Dit is uitermate waardevol wanneer je als bedrijf aan de slag wil met Facebook.

Facebook 2015 cursus
http://interplein.nl/course/facebook-2015/

Solliciteren met social media cursus
http://interplein.nl/course/solliciteren-met-social-media/


Week 4

We naderen het einde van de lesstof. Deze week behandelen we nog twee grote spelers in de social media wereld: het videofenomeen YouTube en de razendsnel groeiende nieuwkomer Google+. Om deze platformen kan je als bedrijf niet meer heen, dus is het belangrijk om te weten hoe groot ze zijn en hoe je ze optimaal benut.

Naast deze twee grootheden hebben we ook nog twee kleinere, maar nog altijd belangrijke platformen voor je om meer over te leren, LinkedIn en Instagram

Ben je klant geworden na 2 oktober 2015? Dan klik je op de onderstaande om de cursus te volgen.

Videomarketing en YouTube cursus
http://interplein.nl/course/videomarketing/

Instagram cursus
http://interplein.nl/course/instagram/

LinkedIn cursus
http://interplein.nl/course/linkedin/


Week 5

Google+ is het meest veelbelovende sociaal netwerk; inmiddels groter dan Twitter en LinkedIn samen! Bovendien is Google+ onderdeel van Google. Door actief te zijn op Google+ zal jouw website veel hoger scoren in de zoekmachine. In deze week bespreken we alle mogelijkheden van Google+. We leren je ook hoe je op nummer 1 komt in Google Maps, een must voor lokale ondernemers. Indien je nog geen bedrijfspagina hebt, krijg je de gelegenheid om deze aan te maken gedurende de cursus. Wij kijken samen met jou naar de toekomstplannen van Google. Hierdoor ben je twee stappen voor op al jouw concurrenten!


Week 6 – Examenweek

Je hebt nu alle trainingen ontvangen. Neem gerust de tijd om deze video’s op je gemak te bekijken. Je hebt geleerd hoe je jouw eigen bedrijf of een ander bedrijf kan helpen met online marketing.

Het is nu tijd voor het examen. Dit online examen bestaat uit 23 multiplechoicevragen. Indien je hiervan 17 of meer vragen goed hebt, ben je geslaagd.

Het examen kan door jou worden gestart via de volgende link:

Social Media Expert toets
http://academy.imnl.nl/social-media-expert-toets-2sadaxzxzc-gfe3/